Houtstaal, kwalitatief hoogwaardig!

Referenties

 • `Service gaat heel ver`

  Toen de oude zoutloods niet meer voldeed, besloot gemeente Zederik tot de bouw van een nieuwe. Na een voorselectie en aanbestedingsprocedure werd de opdracht gegund aan Houtstaal, die binnen enkele weken een compleet nieuwe zoutloods neerzette. Nu, zo'n vijf jaar later, is de loods nog altijd als nieuw. Gerrit Vervloedt van gemeente Zederik spreekt dan ook van een 'sterk staaltje vakmanschap'.

  lees meer »

 • “Afspraak is afspraak”

  2003 was een hectisch jaar voor de gemeenten 's-Gravenzande, De Lier, Wateringen, Monster en Naaldwijk. Allemaal bereidden zij zich toen voor op de fusie naar gemeente Westland die op 1 januari 2004 ging plaatsvinden. Het was in deze periode dat Houtstaal de bouw van kinderboerderij 'De Kreekboerderij' in 's-Gravenzande realiseerde. Paul Moerman was namens de gemeente 's-Gravenzande verantwoordelijk voor het ontwerpen van en toezicht houden op dit project. "De omschakeling naar gemeente Westland was een behoorlijke klus", weet hij nog. "De bouw van de kinderboerderij verliep echter zonder enig probleem."

  lees meer »

 • “We hoefden alleen nog te schilderen”

  Wie Werkhoven binnenrijdt, wordt aangenaam verrast door een schitterend tafereel. De entree van het dorp wordt namelijk gevormd door de karakteristieke molen 'Rijn en Weert' en de fraaie, monumentale boerderij van de familie Visser. Wat ooit een bescheiden boerenstee was, is nu een prachtig woonhuis in 'boerenstijl'. In dezelfde lijn zette Houtstaal een houten bijgebouw neer. Dit naar volle tevredenheid van Leny Visser, die zowel het eindresultaat als het bouwproces prijst: "Houtstaal is flexibel, werkt volgens planning en verzorgde zelfs het tegel- en stucwerk."

  lees meer »

 • 'Precies op tijd klaar'

  Bert en Ria Visser uit Eemnes houden van buiten zitten. Ze wilden dan ook dolgraag een veranda aan hun boerderij, maar dat was gezien de monumentale status van hun woning niet mogelijk. Dankzij de authentieke hooiberg die Houtstaal op het erf bouwde, kunnen zij nu het hele jaar door van de buitenlucht genieten. De hooiberg dient talloze doeleinden; hij stond er nog maar net of er werd al een bruiloft gevierd! Vertraging was in dit project dan ook absoluut geen optie.

  lees meer »

 • “Ruimte voor eigen ideeën”

  'Een ecologisch familiehuis'. Dat is volgens Jan van Wiggen uit Culemborg de beste omschrijving voor zijn woning, die hij in prettige samenwerking met Houtstaal neerzette. En daarmee slaat hij de spijker op de kop. Het houten woonhuis met dieprode gevels, boogvormig dak en karakteristieke raampartijen is een en al huiselijkheid. "Het is precies geworden zoals we voor ogen hadden", aldus een tevreden Jan van Wiggen.

  lees meer »