Houtstaal, kwalitatief hoogwaardig!

`Service gaat heel ver`

Toen de oude zoutloods niet meer voldeed, besloot gemeente Zederik tot de bouw van een nieuwe. Na een voorselectie en aanbestedingsprocedure werd de opdracht gegund aan Houtstaal, die binnen enkele weken een compleet nieuwe zoutloods neerzette. Nu, zo'n vijf jaar later, is de loods nog altijd als nieuw. Gerrit Vervloedt van gemeente Zederik spreekt dan ook van een 'sterk staaltje vakmanschap'.

Gerrit Vervloedt is momenteel beheerder openbare ruimte bij de gemeente Zederik, maar ten tijde van de bouw van de zoutloods was hij werkzaam in de buitendienst en verantwoordelijk voor het uitvoeringstraject. De aanbestedingsprocedure werd begeleid door de gemeentearchitect.

Gunstigste aanbod binnen bestekseisen
Houtstaal was een van de drie partijen die door de gemeente werden uitgenodigd om een offerte in te dienen voor de bouw van de zoutloods. Op de vraag waarom Houtstaal uiteindelijk als beste uit de bus kwam, antwoordt Vervloedt: "Houtstaal hield zich aan het bestek en kwam binnen de gestelde criteria met het meest gunstige aanbod." Hij vervolgt: "Het is prettig samenwerken met Houtstaal. Ze denken met ons mee, werken snel, zijn flexibel en verlenen uitstekende service. Toen bijvoorbeeld – buiten hun schuld overigens – enkele dakplaten waren losgeraakt, hebben zij dit heel netjes voor ons opgelost."

Duurzaam beton en beweegbaar dak
De nieuwe zoutloods moest aan behoorlijk wat eisen voldoen. "Hij diende in de eerste plaats voldoende opslagcapaciteit te hebben", vertelt Vervloedt. "Daarnaast moest de zoutloods goed toegankelijk zijn en makkelijk open kunnen. En we hadden natuurlijk te maken met een hele reeks milieueisen." De zoutloods bestaat uit een duurzame betonnen bak die is vervaardigd uit een speciaal, zoutbestendig betonmengsel. Op de betonnen wanden is een stalen, beweegbaar dak aangebracht. Deze gaat open wanneer het zout gebracht wordt. Vervloedt vertelt dat het dak het eerste jaar, uit budgettaire overwegingen, handmatig bediend werd. "Later hebben we elektrische bediening laten aanbrengen en ik moet zeggen: dat werkt een stuk prettiger!"

Prettige samenwerking
Al met al kijkt Vervloedt tevreden terug op de bouw van de zoutloods: "De prettige samenwerking in combinatie met hun goede aanbieding en vergaande service maakt Houtstaal tot een zeer geschikte partij voor opdrachten als deze. Mochten we weer zoiets hebben, zullen we Houtstaal ongetwijfeld uitnodigen om een offerte in te dienen. De volgende zoutloods duurt denk ik nog wel even, want deze gaat zeker nog vijftien jaar mee!"