Houtstaal, kwalitatief hoogwaardig!

'Precies op tijd klaar'

Bert en Ria Visser uit Eemnes houden van buiten zitten. Ze wilden dan ook dolgraag een veranda aan hun boerderij, maar dat was gezien de monumentale status van hun woning niet mogelijk. Dankzij de authentieke hooiberg die Houtstaal op het erf bouwde, kunnen zij nu het hele jaar door van de buitenlucht genieten. De hooiberg dient talloze doeleinden; hij stond er nog maar net of er werd al een bruiloft gevierd! Vertraging was in dit project dan ook absoluut geen optie.

Via andere bewoners van Eemnes, plus de advertenties in 'Landleven', kwamen Bert en Ria in aanraking met Houtstaal. "We maakten een afspraak en leerden eigenaar Arjan Visscher kennen als een aardige, enthousiaste man met verstand van zijn vak en de bereidheid om aan onze wensen te voldoen. Kortom, als iemand aan wie we de opdracht echt gunden." Toch vroeg het echtpaar ook ergens anders een offerte op. "De hooibergen van dit betreffende bedrijf hadden bepaalde detailleringen die wij erg mooi vonden", verklaart Ria. "Toen we dit aankaartten bij Arjan, paste hij zijn ontwerp daar zonder problemen op aan. Dat was precies de flexibiliteit waarnaar we op zoek waren."

Korte bouwtijd
De bouw van de hooiberg nam slechts één maand in beslag, in mei 2010 was hij gereed. "Precies op tijd", aldus Ria. "Een week later stonden er namelijk een buitenlevenfair en een bruiloft gepland. Ik moet zeggen dat Arjan en zijn werknemers er alles aan gedaan hebben om de hooiberg binnen de deadline op te leveren." De hooiberg wordt regelmatig gebruikt voor het organiseren van feestjes, maar ook als wijnbar of buitenkeuken. Ria: "We koken en eten de hele zomer in de buitenlucht!"

Aanbeveling waard
De kersverse hooiberg staat op de plek waar ooit de oude, 'echte' hooiberg stond. "Nu is het plaatje compleet", zegt Ria trots en ze voegt eraan toe dat Houtstaal alweer is ingeschakeld voor de bouw van een stalletje. "Of we Houtstaal zouden aanbevelen bij anderen? Dat doen we al. Bovendien hebben we het embleem van Houtstaal op onze hooiberg staan. Zo ziet iedereen meteen waar ze zoiets moois kunnen laten maken."