Houtstaal, kwalitatief hoogwaardig!

“We hoefden alleen nog te schilderen”

De eerste plannen voor het bijgebouw dateren uit de beginjaren van dit millennium. “We hebben het hier over een ingrijpend plan om een voormalig agrarisch terrein om te vormen tot een woonbestemming”, verduidelijkt Leny. “Onderdeel van dit plan was om de oude schuren af te breken en nieuwe op te bouwen voor opslag en stalling.” Alhoewel deze plannen pas op lange termijn uitgevoerd zouden worden, moesten de schetsen al wel bij de gemeente ingediend worden ten behoeve van de vergunningsaanvraag. Rob Heijmerink, de architect achter het ontwerp van het huis en omliggende terrein, raadde Arjan Visser van Houtstaal aan voor het schetsen van het bijbegouw. Leny, die Houtstaal al meerdere keren in het blad ‘Landleven’ had zien staan, stemde daar direct mee in.

Van planvorming tot turnkey oplevering
Na het indienen van de plannen belandden de tekeningen van het bijgebouw voor enkele jaren op de plank. Toen de tijd was aangebroken om de oude schuren te vervangen, werden de schetsen weer tevoorschijn gehaald en ook Arjan kwam weer in beeld. Inmiddels had Leny over de bestemming van het bijgebouw nagedacht: “Omdat ik bij de Kamer van Koophandel stond ingeschreven als zelfstandige in administratief werk, besloot ik om het voor een groot deel als kantoor in te richten. De rest bleef opslagruimte.” Er volgde een nieuwe aanvraag met nieuwe tekeningen – die Houtstaal wederom verzorgde. In november 2008 startten de bouwwerkzaamheden. Twee maanden later werd het gebouw turnkey opgeleverd. “Houtstaal had tevens het tegel- en stucwerk gedaan”, aldus Leny. “We hoefden alleen nog maar te schilderen.”

Schitterend totaalplaatje
Het houten bijgebouw is uitgevoerd in dezelfde stijl als de woonboerderij en draagt zodoende bij aan een schitterend totaalplaatje. “Door de landelijke uitstraling lijkt het kantoorgebouw net een kapschuur, maar het is uiteindelijk een volwaardig, geheel geïsoleerd gebouw met alle denkbare voorzieningen.” Over de werkwijze van Houtstaal is Leny zeer te spreken: “Bij Houtstaal hebben ze veel ervaring met bouwen, dat zie je aan alles. Ik bedoel, het neerzetten van de houten spanten en het uitrekenen van de dakpannen is echt een kunst apart. Ze hebben kijk op het werk en geven praktische adviezen. Bovendien is Arjan erg flexibel en je kunt goede afspraken met hem maken. Bij Houtstaal weet je precies waar je aan toe bent.”