Houtstaal, kwalitatief hoogwaardig!

“Afspraak is afspraak”

Paul Moerman vertelt dat Arjan Visscher, de eigenaar van Houtstaal, al in een vroeg stadium bij de bouw van de kinderboerderij betrokken werd: "Er was al nagedacht over de landschappelijke inpassing en het ontwerp van het gebouw. In het Programma van Eisen dat we aan Arjan meegaven stond bijvoorbeeld dat de kinderboerderij een authentiek karakter moest hebben. Daar stemde Arjan zijn schetsen en bouwtekeningen op af." Omdat vanaf het begin duidelijk was wie wat zou doen, verliep de samenwerking voorspoedig. "Afspraak is afspraak bij Houtstaal", vervolgt Paul. "We kwamen dus niet voor onaangename verrassingen te staan".

Authentiek karakter
De kinderboerderij, die direct toegankelijk is vanuit het aangrenzende verzorgingstehuis, is ingericht met stalletjes en hokjes voor o.a. geiten, schapen en konijnen. Paul: "Over de indeling van de boerderij heeft Arjan praktisch meegedacht. Hij hield daarbij ook rekening met de wensen van de dierenverzorgers." Het schilderwerk van de karakteristieke kinderboerderij verzorgde de gemeente zelf. In lijn met de authenticiteit van het gebouw werd gekozen voor kleuren die in de omgeving voorkomen, zoals groen en bruin.

Tevreden met eindresultaat
Paul Moerman kijkt tevreden terug op de bouw van 'De Kreekboerderij': "De duidelijkheid die Houtstaal ons geboden heeft is echt een pluspunt. De transparante manier van werken, en de ideeën waar Arjan tijdens de bouw mee kwam, hebben geleid tot een eindresultaat waar iedereen blij mee is. Dit geldt niet alleen voor de gemeente Westland maar ook voor de dierenverzorgers, de vrijwilligers van de kinderboerderij, de mensen van het verzorgingstehuis en natuurlijk de dieren zelf!"